Lead like a lady.

Druhý, krásne jarný víkend a naše priestory sa zaplnili skupinkou mladých a ambicióznych žien, ktoré sa popri strednej či vysokej škole rozhodli urobiť pre seba niečo viac a zapojili sa do mentorského programu Lady Up, ktorý vznikol pod záštitov neziskovej organizácie Future Generation, a ktorý už druhý rok vedie naša skúsená eventová a facility manažérka Slavka Džambová.

Mentorský program, ktorý tento rok oslavuje svoje druhé výročie je založený na aktívnej pomoci šikovným dievčatám, ktoré síce majú hlavu plnú nápadov a presne vedia, čomu by sa v budúcnosti chceli venovať, netušia však, ako sa k tomu dopracovať alebo, kde vôbec začať. Práve preto sa po výberovom kole a spárovaní s konkrétnou mentorokou, stretávajú na pravidelnej báze počas siedmych mesiacov. Je jedno, či si raz chcú otvoriť vlastnú kaviareň, venovať sa politike, neziskovým organizáciám alebo by najradšej založili vlastný startup, správna mentorka im dokáže poradiť v každom ohľade.

IMG-2126

Aby sa však spoznali aj navzájom a naučili sa reálne pracovať v tímoch, či vypočuli si niekoľko inšpiratívnych speakrov, každoročne sa zopárkrát stretnú všetky spolu, v rámci Business Training Days Lady Up, ktoré sa tentokrát konali priamo u nás, v priestoroch Smart Vikings, za prítomnosti Ľuda, ako jedného zo samotných mentorov.

Na talentoch nám záleží

Niežeby sa u nás takéto podujatia diali každý víkend, o to viac sme ale boli nadšení, že sa tentokrát naše priestory opäť stanú miestom pre zrodu inšpiratívnych nápadov ešte inšpiratívnejších ľudí, ktorý síce tak úplne nepatria do oblasti IT či technológií, no Vikingovia dokázali svoju rozmanitosť a svoju nikdy nekončiacu chuť zabrdnúť do všetkého možného (viď naše Smart Mirror či svet personalizovaných pohľadníc MemlyCard) už dávno predtým, tak prečo nie znovu?

IMG-0574

Aj preto sme si povedali, že okrem poskytnutia našich skromných priestorov, prispejeme k celkovému výsledku tohto inšpiratívneho víkendu ešte niečím navyše. Tak si náš hlavný Guru, Ľudo, našiel v sobotu večer čas a spoločne so zakladateľom portálu Startupers.sk, Andrejom Mikulom, sa prišiel o svoje skúsenosti v oblasti podnikania a startupového sveta podeliť so všetkými mladými dámami, z ktorých raz určite budú veľmi šikovné a nezastaviteľné ženy.

e92fd11a-3e2a-4f43-ba71-7563c45cd37e

Dúfame, že sme odovzdali čo najviac skúseností a že sa u nás vo Valhalličke cítili ladies príjemne. My sme totiž podobne inšpiratívny víkend plný nápadov a chuti pracovať, nemali už dávno. Chýbal už len povestný skok do vyčisteného a prefiltrovaného bazéna:). Tak snáď nabudúce!