Každé ráno si privstane, aby už o deviatej mohol spokojne sedieť pred svojím počítačom a spoločne so svojím mecenášom, skutočne nezištným dizajnérom Tomášom, kreovať možné aj nemožné. O tom, ako sa k nám dostal a čo na prácu dizajnéra hovorí, nám Laci porozprával s vervou jemu osobnou. Taaaak zoskrólujte nižšie.

Ako si sa dostal k samotnému dizajnu?

Vo Photoshope som robil už od tínedžerských čias. Na výške som však študoval ekonómiu a manažment. Po jej skončení som si ale spravil eshop, ktorý stále funguje, pričom som si celú stránku nadizajnoval sám. Dá sa povedať, že práve vtedy ma to skutočne chytilo za srdce. Až neskôr som ale odišiel na stáž, kde som zastával pozíciu grafika a odtiaľ som prešiel sem.

Ak by si mal svoju prácu opísať laikovi, ako podľa teba vyzerá bežný deň grafika?

V prvom rade nám príde zákazka (smiech). Niekto si chce vytvoriť web alebo appku, porozpráva nám, ako si predstavuje samotnú identitu a ako by mal daný web podľa neho vyzerať. Následne musím vytvoriť samotný dizajn, ale držať sa pri tom aspoň trochu vopred danej idey. V prípade stránky pre firmu, ktorá sa povedzme venuje výrobe čokoládových delikates, ide o to, aby používateľ hneď vedel, o čom je reč. Aby sa na stránke nestrácal a všetko jednoducho a rýchlo našiel.

IMG_9573 (1)

Čo ťa vlastne priviedlo k Vikingom?

Vo firme, kde som ja stážoval, pracoval ako Art Director Paťo Holotňák, ktorý mi sám povedal, že tu predtým robil a páčilo sa mu. Čiže som kvázi na Vikingov dostal odporúčanie (smiech).

Si u nás už niečo vyše mesiaca, ako by si zhodnotil kolektív?

Všetci sú neskutočne priateľskí. Vôbec nemám pocit, že by som bol v IT firme, kde by sedeli samí introverti, práve naopak. Každý je veľmi spoločenskí a priateľskí a vždy mi rád pomôže, keď niečo potrebujem.

Je niečo, čo ti u nás príde iné ako niekde inde?

Myslí, že hlavne ľudia. Stretol som naozaj skvelých kolegov. Nikto a nič tu nie je upäté, snažíme sa byť maximálne flexibilní a ani šéfovia, Zuzana a Ľudo, voči nám nie sú nepríjemní. Nikdy na nás extrémne netlačia a celá práca je následne jednoduchšia.

V dobrej atmosfére sa totiž oveľa ľahšie pracuje.

Myslíš si, že daná flexibilita je pri práci výhodou alebo jej v určitých prípadoch aj neprospieva?

Podľa mňa je super. Viem totiž niekedy pracovať aj s domu a je to pre mňa veľká výhoda. Hlavne, ak si predstavím, že by som bol niekde zavretý a musel si každý deň odkrútiť osem hodín.

Takto má práca baví. Pretože to nie je len o tom, ako byť čo najdlhšie priviazaný na stoličke.

IMG_9580 (2)

Čo sú hlavné zdroje tvojej inšpirácie?

Čítam si rôzne tipy a blogy, kde sa píše o najnovších trendoch, dokonca niekedy aj na Pintereste. Tak hľadám, všímam si a inšpirujem sa.

 

Keď nie si v práci, čím sa najradšej zaoberáš?

Keďže som veľmi spoločenský človek, najradšej trávim čas s priateľkou, kamarátmi, rodinou. Rád pozerám filmy, seriály, počúvam hudbu a podobne.