Žijeme v dobe, kedy sa o využití svojho času vo väčšine prípadov rozhodujeme samy. Je len na nás, kedy sa rozhodneme behať, koľko času strávime čítaním kníh a kedy sa vyberieme s priateľmi na kávu.

Aj preto je samozrejmé, že si podobné vnímanie času vyžadujeme aj pokiaľ ide o naše zamestnanie. Vo Valhalle sme flexibilnému pracovnému času prišli na chuť a hneď vám povieme prečo.

Halóó!! Trošku viac popularity, prosím…

Aj keď sa k nemu pozitívne vyjadruje obrovské množstvo zamestnancov, celosvetovo poskytuje možnosť flexibilného pracovného času len minimálne množstvo zamestnávateľov a pritom sami sebe škodia.

Práve kvôli ich neochote vyjsť zamestnancom v ústrety, volí väčšina z nich  prácu na polovičný úväzok alebo jednoducho stratia záujem o danú pozíciu úplne.

Zamestnávatelia sa zjavne boja o udržanie disciplíny, tá sa však v každej správnej firme s dostatočnou motiváciou nemusí vynucovať nalinkovaným pracovným časom. V Smart Vikings presne vieme, aké výhody so sebou pracovná flexibilita prináša a radi sa o ne podelíme.

Nespokojný zamestnanec, rovná sa nespokojná firma

Ak sa zamestnancom v práci nepáči niečo konkrétne, prejaví sa to na ich výkone celkom rýchlo a jednoducho. Ak sa fixný pracovný čas skombinuje s nízkou mzdou a vysokými nárokmi, logicky narastá hladina stresu a nespokojnosti. Stres sa následne podpisuje za rôznymi srdcovými chorobami, zvýšeným krvným tlakom a stále sa opakujúcou nespavosťou.

Pritom flexiblným pracovným časom, kedy si zamestnanec môže privstať alebo naopak pospať a našu krásnu Valhalličku neskoro večer zamkýnať, sa dá vyriešiť toľko vecí. Nepríjemné počasie vonku, zápcha v meste alebo snehová fujavica niekedy dokážu znepríjemniť situáciu natoľko, že sa meškaniu aj tak nikto nevyhne a prípadný home-office či oficálne dovolený neskorší príchod by vyriešil mnoho problémov.

Navyše, ak sú niekedy Vikingovia doma, nikto nemíňa kávu ani vodu a netreba vynášať smeti. No nie je život hneď o niečo krájší?

Viac času na to, čo máme radi

Ak si prácu dokážeme sami naplánovať, využívame svoj čas oveľa efektívnejšie. Necítime sa pod tlakom a vieme, že si veci dokážeme zariadiť tak, aby nám ostal čas i na rodinu a priateľov. Stály pracovný čas od deviatej do piatej vyhovuje určitým povahám a typom ľudí, ak však zamestnávate kreatívcov, ktorí na svoju tvorbu potrebujú to správne načasovanie a nie sú schopní vymýšľať skvelé nápady len tak za pochodu, na zavedenie flexibility bolo už včera neskoro.

Správny tím chce správne podmienky

Nájsť naozaj šikovných ľudí, na ktorých sa môžete spoľahnúť, a ktorí do vašej firmy prinesú závan čerstvého vzduchu nie je také ťažké, pokiaľ im viete ponúknuť to, čo skutočne potrebujú. A pre väčšinu z nich je to práve flexibilita a možnosť naplánovať si prácu podľa vlastných predstáv.

Nie každý zamestnávateľ je ochotní pristúpiť na takéto požiadavky, no z vlastnej skúsenosti vieme, že určitá voľnosť v zamestnaní sa nakoniec prejaví na oveľa lepších výsledkoch a skvele zohratom tíme.

 

Voľnosť znamená produktivitu

Niežeby si Vikingovia robili z práce “holubník”. Samozrejme, že máme určité časové rozpätie, v ktorom sa musíme v práci objaviť a na základe neho aj poobede odchádzame, nikto však na hodinkách nekontroluje náš príchod presne na minútu.

Avšak trekovanie odpracovaných hodín, a takpovediac flexibilný príchod a odchod v prípade, že je práca hotová, znamená aj to, že do Valhalličky nechodíme len tak,aby sa nepovedalo, ale aby sa veci spravili, a to v čo najrýchlejšom čase a najefektívnejšie.

Ak sa totiž zamestnanci sústredia na svoju prácu v presne vymedzenom čase, ktorý si sami vopred nastavili, nemajú tendenciu pozerať sa na hodinky a neustále premýšľať nad tým, kedy konečne padne. Neznamená to samozrejme, že sa v práci nemusia ukázať vôbec, dôležité však je, aby boli splnené ciele. Ak sa to dá rýchlejšie dosiahnuť vtedy, keď si zamestnanci svoj čas efektívne naplánujú podľa seba a sami si regulujú dodržiavanie deadlinov, prečo nie?

Že to niektorí nevedia? Ale takých predsa vo firme nechcete a takto sa postupne tí samostatní a pracovití viditeľne odčlenia. Bez námahy tak získate šikovný a kreatívny tím, naučený pracovať pretože chce a nie preto, že musí.

P.S. Keby ste náhodu potrebovali vedieť, ako to má po správnosti vyzerať, zájdite si jedno poobedie k nám. Radi vám predvedieme, ako to má správne fungovať:).