Je mladá, kreatívna a večne zaneprázdnená. Kto nepozná Slavku Džambovú, akoby ani nebol. Projekt líderka programu Lady Up, ktorá vás svojou extrovertnou povahou okamžite zapojí do víru nikdy nekončiacich rozhovorov nad dobrou kávou, sa stala našou novou vikingskou event manažérkou. O tom, ako stíha byť na troch miestach naraz a ako sa určite vo svete nestratí, nám porozprávala v jedno slnečné novembrové poobedie. Tak si skrolnite a spoznajte ju, nech vám nie je smutno.

Slavka, čo to už o tebe vieme. Ako by si sa však sama charakterizovala ako osoba?

Som veľmi spoločenská, rada chodím na rôzne podujatia a spoznávam nových ľudí.  Každý event totiž znamená možnosť zoznámiť sa s niekym novým a vytvoriť si sieť kontaktov. Som zároveň ambiciózna, rada mám veci zorganizované a na poriadku, občas sa mi to však na sto percent nedarí (smiech).

Ak sa však pozriem do minulosti, odmalička som bola hanblivá. Mamina ma zapísala na tanečnú a prvý deň som tam celý preplakala. Bola som skutočne nespoločenské dieťa. Obrat u mňa nastal až niekedy v puberte. Odvtedy nemám problém ísť sama von, zúčastniť sa rôznych podujatí alebo osloviť ľudí. A práve to považujem za veľkú výhodu v mojej terajšej práci. Akoby sa všetka moja hanblivosť vytratila tým, že som sa s ňou postupne naučila pracovať. Na druhej strane mám však niekedy rada svoj pokoj ako každý, ale sedieť pri počítači celý deň, to nie je pre mňa.

 

 

IMG_7ssssss858

Už dlhšie si zapojená do rôznych projektov, vedela by si nám o nich povedať viac?

Od posledného ročníka na vysokej škole sa venujem projektu Lady Up. Je to program pre študentky stredných a vysokých škôl, v ktorom každá z nich dostane mentorku a bude mať príležitosť rozbehnúť si svoj vlastný projekt alebo sa s pomocou pustiť do podnikania. Zároveň im poskytujeme individuálne workshopy, počas ktorých sa naučia písať podnikateľské plány či zostaviť marketingovú stratégiu. Naším cieľom je pomôcť hlavne mladým babám, aby rozbehli svoje podnikateľské nápady.

Chcela si sa podobným projektom a eventom venovať odjakživa alebo si si svoju budúcnosť predstavovala inak?

Neviem. Študovala som totiž filozofiu, čo ma svojím spôsobom bavilo, no nevedela som, ako by som sa tomuto smeru mohla venovať aj v budúcnosti. Práve preto som sa vždy venovala rôznym projektom, organizovala podujatia alebo pracovala ako dobrovoľník v neziskovkách. Istým spôsobom ma to napĺňalo a zdá sa, že práve organizácia eventov sa so mnou ťahá až doteraz. Či už v Lady Up alebo aj tu, v Smart Vikings.

Keď už sme teda načrtli túto tému, čo ťa priviedlo k Vikingom?

Možno aj to, že sa poznám s Ľudom a môj kamarát Tomáš tu pracuje. Už rok sa tak nejak registrujeme a stretávame sa na všetkých startupových podujatiach. A tak sme si jedno poobedie zavolali a spomenul mi, že hľadá niekoho šikovného na túto pozíciu, dohodli sme sa a som tu (smiech).

IMG_797wwww5

Už si medzi nami nejaký ten týždeň či dva. Ako by si zatiaľ zhodnotila svoje pôsobenie?

Zatiaľ som nenašla nič také, čo by sa mi vyslovene nepáčilo. Je tu skvelá atmosféra, v ktorej sa mi úžasne pracuje. Niektoré dni sú náročnejšie ako napríklad dnes, keď mám toho viacej. Inak mi však Ľudo veľa pomôže, mám skvelý kolektív, zložený z dobrých ľudí. Je to práca, do ktorej skutočne rada chodím, a to som vždy chcela.

Na vlastné prekvapenie sa teším, keď končí nedeľa a idem zase do práce (smiech).

Ako by si zhodnotila naše priestory? Predsa len sídlime v dome, máme chill out zónu, je to iné ako firmy, pre ktoré si pracovala predtým…

Práve to je na tom celom najlepšie. Cítim pohodu, užívam si príjemné prostredie a to, že si vieme spoločne sadnúť na gauč, urobiť si svoje veci, zájsť si dolu na kávu a spoločne sa porozprávať. Vymeníme si názory a myšlienky a prediskutujeme problém, ktorý môžem mať v rámci projektu alebo celkovo. Sú tu jednoducho ľudia, ktorí mi vedia so všetkým pomôcť, a to si veľmi vážim.

IMG_7952

Sme tu jediné ženy, Smart Vikings je plný mužov. Ako hodnotíš prácu v takomto kolektíve?

Všade, kde som doteraz robila, som bola obklopená nejakými mužmi. Mám preto pocit, že mám viac kamarátov ako kamarátiek. Skutočne sa mi však s chalanmi dobre pracuje, vytvárajú skvelú atmosféru bez konfliktov a na ženské kvákanie tu mám predsa teba (smiech). Úplne milujem túto kombináciu.

Máš pocit, že ti post event manažérky u Vikingov môže pomôcť i v budúcnosti?

Táto práca sa mi krásne spája s písaním článkov a aj s projektom Lady Up. Všade tak nejak riešim eventy  a startupy, čo znamená,že sa mi jednotlivé práce skvele prelínajú.

Môžem naberať nové skúsenosti a kontakty a prenášať ich z jednej práce do druhej, a to je skvelé.

Čo bude tvoj prvý event, ktorý sa chystáš u Vikingov zorganizovať?

V najbližšej dobe budeme riešiť vianočnú party. S Evinou sa už veľmi tešíme (smiech). Postupne sa budú rozbiehať aj iné startupové eventy, ale to až trošku neskôr. Každopádne sa už neviem dočkať.