Rozprávať dokáže hodiny, zastaví sa len vtedy, keď si číta, alebo keď spí. Alebo keď sa snaží o kombináciu všetkých troch dokopy. Okrem toho však stíha žiť každý pol rok v inej krajine, zbaliť si kufor za 10 sekúnd a zabehnúť 10 kilometrov. Aj to je naša nová copywriterka Eva.

Skončia si vysokú školu, počas ktorej si takmer každý semester študovala niekde inde, práve si sa vrátila z leta v Amerike a predpokladám, že si opätovne chcela odísť pracovať do zahraničia. Čo ťa nakoniec presvedčilo o tom, aby si šla k Vikingom?

Môj prioritou od začiatku bolo odísť do zahraničia. Druhou, avšak rovnako dôležitou vecou je ale v mojom prípade i fakt, že zo všetkého najradšej píšem a neviem si predstaviť, že by som robila niečo iné. A to hlavne po tomto lete, kedy som sa k písaniu veľmi nedostala, keďže som mala inú prácu a nakoniec som aj veľa cestovala. Pomohlo mi to uvedomiť si, ako veľmi mi písanie ako také chýba a že sa k nemu chcem čo najskôr vrátiť.

Ak by som však odišla do zahraničia musela by som sa zmieriť s tým,  že sa písaniu na profesionálnej úrovni ešte dlho venovať nebudem, keďže ani v angličtine ani v nemčine nie som “native speaker” a ak sa chcem živiť písaným slovom, je jedno na akej skvelej úrovni mám daný jazyk. Vždy by mali navrch takzvaní “domáci”.

Aj keď som skôr novinárka ako copywriterka, povedala som si, že všetko v živote je skúsenosť a naučiť sa niečo nové nikdy nie je na škodu.

Každou skúsenosťou sa predsa stávame cennejšími do budúcna.  Ako novinárka som väčšinou tá, ktorá vie o danej téme naozaj všetko. Naopak v úlohe copywriterky sa každý deň učím niečo nové a stávam sa odborníkom v najrozličnejších oblastiach za veľmi krátky čas. A to je výzva, ktorú som bola ochotná prijať. Nielenže píšem, ale získavam prehľad vo veciach, o ktorých by som inak nemala ani poňatia.

Kultúra u nás vo firme je predsa len iná ako si bola zvyknutá z predchádzajúcich prác. Ako by si ohodnotila samotnú komunikáciu v tíme a organizáciu?

Porovnáva sa mi len veľmi ťažko. V tlačovej agentúre, kde som začínala som bola ja tá, ktorá mala najmenej skúseností a musela som počúvať a nasávať nové vedomosti. Bola som rada, že som dostala príležitosť a snažila som sa skutočne dať na rady ostatných. Odvtedy, čo som prešla do lifestylového magazínu, pre ktorý ešte stále externe pracujem, už si svoj čas menežujem sama a zbožňujem priateľskú atmosféru, v akej dokážeme pracovať.

IMG_3019

Som rada, keď som strojcom svojho time managementu a to sa mi páči aj na Vikingoch. Dokážem dodržiavať deadliny, ale som rada, keď mám pri práci voľnú ruku a cením si flexibilitu. Je podľa mňa skvelé, že si navzájom s chalanmi dôverujeme a každý vie, že ten druhý zo seba dáva najviac a je naozaj odborník v oblasti, ktorej sa venuje.

Vážime si vzájomnú konštruktívnu kritiku aj návrhy, či prípadné zmeny, ak má niekto lepší nápad. Na druhej strane však vieme, že každý z nás dáva zo seba maximum.

A čo hovoríš na prostredie, v ktorom pracuješ?

Odkedy som prišla, stihla som si užiť skvelé babie leto a raňajky v záhradke každé ráno. Absolútna pohoda, super partia a vôbec to, že sa dalo v októbri sedieť vonku. Človek mal odrazu pocit, akoby ani nebol v práci, ale medzi kamarátmi. Necítim stres a všetci si zo seba dokážeme neustále robiť srandu. Navyše mi lichotí aj fakt, že je tu priestor na sedenie a kecanie, kuchyňa a bar, jednoducho skvelé:).

A ak nie si u nás, čo je vec, ktorej venuješ najviac zo svojho voľného času?

Celý môj život sa tak nejak točí okolo písania a samotných kníh. Okrem copywritingu ešte stále píšem pre magazín, pretože to nie je len moja práca, ale aj hobby. Nielenže píšem pre radosť, ale získavam aj nové kontakty.

Som veľký extrovert a rada spoznávam nových ľudí, rada sa od nich učím inému pohľadu na svet a iným názorom. Možno aj preto tak rada a často cestujem.

Už odkedy som sa dostala na vysokú školu, každých pár mesiacov si balím svoj kufor a žijem opäť niekde inde. Aj tomu vďačím za množstvo kamarátov, s ktorými sa stretávam všade vo svete, a ktorí ma toho veľa naučili. A nemôžem zabudnúť na beh. Niežeby som bola maratónec, ale behať potrebujem hlavne pre svoje psychické zdravie. Pomáha mi odreagovať sa, zbaviť sa všetkých zbytočných myšlienok, ktorými nemôžem zavaľovať okolie, keďže už aj tak veľa hovorím:).

IMG_6676

Aj Vikingovia sa tento rok prvýkrát zúčastnili Behu na Devín. Chcela by si, aby sa niečo podobné stalo tradíciou vo firme?

Samozrejme, už som chlapcom povedala, že 12. novembra ideme na Beh študentov, nech sa pripravia. Žiadne také, že nebehali, nebudú, nevedia. Nebudú len vianočné a halloweenske party, pekne odbehneme 12,5 kilometra a urobíme niečo pre svoje zdravie.

Aj keď je copywriting pre teba výzvou, ako sa ti zatiaľ pozdáva pracovať u Vikingov?

Ak niekto hľadá skvelý tím ľudí, s ktorými sa dá neustále zabaviť, niečo nové sa naučiť a nevadí mu uvoľnená atmosféra podobne ako to bolo v mojom prípade, Smart Vikings je úplne top.