Bez problémov. Toto nie je len hláška môjho nástupcu, ale doslovný popis toho, ako toto spojenie našich dvoch firiem prebehlo. Čo k tomu prispelo?

Oba tímy mali výrazne príbuznú DNA, ktorá by sa dala definovať tromi slovami – Kreativita, Efektivita, Proaktivita. Jednoducho, La Dolce Vita 

Mali sme šťastie. Veci do seba jednoducho zapadli ako skladačka. Ľudia na oboch stranách získali nových kolegov, od ktorých sa môžu niečo nové naučiť a firma zároveň rozšírila svoj technologický a odborný stack. Okrem toho sa nám podarilo spoločne vytvoriť nový kreatívny a funkčný priestor na prácu i oddych, kde spoločne tvoríme naše i vaše projekty.

Ak by ste chceli urobiť čosi podobné, poradím vám kde začať. Zoberte ľudí z oboch firiem na spoločnú lyžovačku. Ak chcete, aby spolu robili, je dobré aby sa pred tým spolu opili. A nie len to, zapadnite medzitým spolu autom v snehu v lese, nad zrázom do rokliny, tesne pred západom slnka niekde, kde nie je signál a nechajte ich, aby si s tým poradili. Ak spoločnými silami vytiahnu auto zo záveja ešte pred zotmením, vyriešia aj „drobnosti“ čo sa im vyskytnú pri práci. A blížiaci sa DDL len podporí ich kreativitu ☺  True story.

Principio MSD je dnes väčšinový vlastník firmy a ja ako co-founder som spokojná, že som sa o ňu mohla podeliť práve s týmto skvelým tímom. Na oplátku som získala nového CEO, ktorý firmu potiahne aj v mojej neprítomnosti. Nedávno som sa vydala a s manželom by sme si radi založili rodinu. A ja som šťastná, že sa o moju Vikingskú rodinu bude mať zatiaľ kto postarať.19222873_1534567096582284_7263550891617716350_o

A prečo bude Ľudo Franta Vikingom výborným CEO?

  • Dokáže tím motivovať svojim nadšením.  A zároveň v ľuďoch podporuje nadšenie pre ich vlastné nápady. Pre programátorov a dizajnérov je dôležité, aby neboli na reťazi. Aby vedeli, že ich názor je rovnako dôležitý ako názor šéfa či klienta a nebáli sa ho použiť. Ak ľudia vedia, že sú pre projekt dôležití nie len manuálne ale aj intelektuálne, sú nadšení. A nadšení ľudia tvoria skvelé produkty. A klienti milujú skvelé produkty.
  • Chce vidieť výsledkyPri podnikaní či vedení tímu je dôležité nebáť sa nedokonalosti. Ľudo je nedokonalý v tom najlepšom slova zmysle. Ak má nápad, ktorému verí, nečaká na ideálne podmienky, ale využije to čo má a zrealizuje ho. Ak neveríte, príďte sa pozrieť do nášho nového officu. S minimálnym budgetom, vlastnými rukami a zrecyklovaním všetkého možného, vytvoril pre svojich kolegov geniálne miesto na prácu i relax. Tento jeho prístup zaručí, že sa u nás nikdy nebude bazírovať na banalitách a pôjde sa po podstate. A podstatou je funkčný produkt navrhnutý tak, aby klientovi priniesol úžitok v čo najkratšom čase a za čo najlepšie peniaze.
  • Je presnýAk sa s Ľudom na niečom dohodnete, akoby sa už stalo. Aj po firemnej párty, kde sa do druhej rána popíjal Aperol Spritz, príde o ôsmej na stretko učesaný a vysmiaty s geniálnym nápadom ako klientovi uľahčiť život ponúkaným riešením. Nie že by ho tak úplne sám vymyslel, ale vďaka bodu jedna mu ešte v ten večer tím dokázal navrhnúť nepriestrelné riešenie, ktorým klienta úplne odrovná ☺ Na Ľuda sa jednoducho dá spoľahnúť. A ak je taký šéf, bude spoľahlivý aj zvyšok.
  • Nechá si poradiť. Túto vlastnosť mám na Ľudovi úplne najradšej. Nie len preto, že sa tak môžem cítiť dôležito, keď mi dáva za pravdu, ale najmä preto, že vedieť si nechať dobre poradiť je veľmi dôležité. Nie každá rada je dobrá, no Ľudov dar chodiť po svete s otvorenou mysľou a schopnosťou vytvárať z dobrých nápadov ešte lepšie riešenia je niečo, čo ho pred zlými radami či radcami ochráni. A to je asi to tajomstvo. Ak daná rada prináša novú hodnotu, nový spôsob ako robiť veci lepšie a efektívnejšie, možno s nižšími nákladmi, je dobré si také rady vypočuť. Ak dokážeme počúvať, budeme vypočutí. A to platí aj pre našich klientov.

V tomto článku som kvôli dramaturgii opomenula ďalších Vikingov, bez ktorých by tento príbeh nemohol úspešne pokračovať. Gapko, Tomo, Michal, Ondro, David, Matej, Jakub, Peťo, Juraj, Tomáš, Maťa, Rasťo, Miška, Palči, Dominik, Ivo, ĎAKUJEME. Len vďaka vám pre Vikingov nič nie je nemožné ☺

P.S. Budúci týždeň sa môžete tešiť na Ľudov príspevok 🙂

 Zuzka