Organizácia, motivácia, riadenie. 3 dôležité vlastnosti, ktoré musí dennodenne využívať správny projektový manažér. Čo viac ak k tomu ešte behávaš, fotíš a cestuješ. Blázninec? Vôbec nie, len taký obyčajný deň nášho Juraja.

Denis ahoj. V prvom rade treba povedať, že sa nevoláš Denis. Kto vlastne si a ako to celé je? 

Asi človek 🙂 Ale nie som normálny chalan z Bratislavy. Kto je Denis? Neviem, je to prezývka, ktorá mi vznikla pri nástupe do firmy od CTO. Volám sa Juraj.

 Projektový manažér je dnes „imaginárny pojem“ a každý si o ňom myslí niečo iné. Čo vlastne robíš?

Je to možné. Čo vlastne robím? Starám sa o projekty. Mám na starosti projekt od jeho začiatku až po finalizáciu a odovzdanie pre klienta. Môj deň sa začína už doma väčšinou pri raňajkách, aby som si prešiel emaily a naplánoval a pripravil sa na to čo ma čaká. Nemám rád prekvapenia a preto pri príchode do práce som rád pripravený. Môj deň sa končí podobne, v noci väčšinou keď prídem domov po behu ešte pozriem emaily aby som si rozplánoval deň do kalendára a spísal tasky. Deň v práci? Nie každý je rovnaký. Niekedy ma čakajú stretnutia inokedy vysedávam iba v office. Ráno mám rád prehľad o tom čo každý člen tímu robí a akú prácu má na daný deň naplanovanú. Vybavujem emaily, telefonáty a otravujem chalanov aby pracovali rýchlejšie alebo sa ich neustále niečo vypytujem 😀 potom sú na nervy 😀

Vikingovia, klienti, projekty.

Spolupráca s Vikingami je super. Je tu kamarátska atmosféra čo je veľmi dôležité. Každý si medzi sebou pomáhame. Typ klienta, ktorý mám rád? Je to ťažké možno by som to neselektoval na klienta ale na projekt. Môže byť tažký alebo jednoduchý projekt, ktorý sa zamotá. Osobne mám rád kreatívne projekty resp. projekty kde robíme pekný frontend t.j. webové stránky, mobilné aplikácie a pod. Jedna z mojích skrytých záľub je aj práca s dátami, takže ak príde projekt kde je hlavná práca práve s nimi- teším sa.

Rýchly život študenta. Študuješ masmediálnu komunikáciu a miluješ fotku. Dá sa to stíhať?

Je to celkom tažké, ale keď človek chce stihne všetko. Všetci často všetko komplikujú, vymýšľajú všelijaké lifehacky ale pritom je to úplne jednoduché. Kalendár je môj pomocník dennodenne, kde si napíšem tasky a priority na daný deň a mám prehľad.

Nikde nie je napísané, že musíš najprv študovať a potom pracovať. Rád plávam proti prúdu.

 Veľa mladých si chce užívať mladosť a slobodu. Ty makáš, študuješ, fotíš, máš vlastné projekty. Kde nastal ten zlom kedy sa zo študenta stal dospelý?

Dosť skoro. Už na strednej ma moc nebavilo učivo a začal som makať. Teraz sa to trošku otočilo, makám, mám stabilnú prácu a začala ma baviť fotka tak sa môžem vrátiť k štúdiu. Nikde nie je napísané, že musíš najprv študovať a potom pracovať. Rád plávam proti prúdu.

 Pamätáš si na moment/chybu/fail v živote, kedy si si povedal že: Fú toto som fakt po…? 

Áno pamätám. Takú chybu urobí snaď každý, avšak ja som ju spravil dosť mladý takže som sa rýchlo oprášil, poučil a šiel ďalej. Je tam pár vecí čo by som spravil inak s dnešnými skúsenosťami ale zlyhal som v komunikácií. Komunikácia je alfa-omega v akomkoľvek businesse. A naivita sa dnes tiež nenosí.

IMG_1656

Čo robíš ak nerobíš? Aký je Juraj po 18:00 a cez víkendy? Vieme, že si prešiel premenou a chytil ťa beh.

Rád oddychujem, učím sa nové veci a študujem. Ale nie. Som čistý extrovert. Vyhľadávam spoločnosť ľudí. No mám školu a snažím sa o nejaké vlastné projektíky tak toho času je naozaj málo. Rád si idem večer zabehať, je to pre mňa neskutočný fyzický a psychycký relax. Večer navštívim občas nejaký ten club alebo párty. A cez víkendy? Rád si vybehnem sadnúť na kávu, drink a shishu.

 Vieš si užiť dobré jedlo aj varíš. Nejaký rýchly zdravý recept?

Dobré jedlo je život 😀 Rád si vychutnám dobré jedlo a dobré víno k nemu. Varím si avšak nie vždy je čas alebo chuť a tak radšej skončím niekde v reštaurácií. Rýchly, zdravý recept z hlavy nedám ale niekedy si ulietavam na lososovi na rôzne spôsoby. Teraz v lete ma zasýti aj ľadová káva so sójovým mliekom. Zá-vi-slosť.

 Pre inšpiráciu – obľúbení web dizajneri, čo sleduješ na youtube, čo ťa inšpiruje.

Obľubených web dizajnérov nemám ale rád si pozriem nové práce na behance či dribble a občas nakúknem aj na awwwards.com. Rád sledujem na youtube vlogy ak mi to čas dovolí. Snažím sa pozerať pravidelne vlogy Jon Olssona je to krásna práca čo robí. Dá sa z neho brať príklad a u neho platí krásny vizuálny dojem a atraktívny content. Niečo podobné len zo SK prostredia sú aj Sajfové vlogy, ktoré tiež z času na čas pozriem.

Ak by si mal byt jedným z Vikingov, kým by si v tlupe bol? 🙂

Keď mám rád beh a dobré jedlo prečo to nespojiť – bol by som hunter – runner svorky. Ulovím, prinesiem a na ohni upečiem 🙂