Deň v office každého z nás vyzerá inak. V Principio sedia rôzne osobnosti od marketingových leadrov, cez kreatívnych dizajnérov až po tichých programátorov, ktorí ale však majú čo povedať. Tak aké je to vyrozprávať sa svetu, ktorý dnes nepočúva? A aké je zastávať vo firme pozíciu Happy makera?

Peťo je netradičný programátor. Fascinovaný možnosťou interakcie s fyzickým svetom kódi, no v prvom rade miluje život a tvorenie. Je vynálezcom aplikácie Kávovar, kde si cez mobil viete ihneď po zobudení zapnúť kávovar a vôňa kávy vás tak bude zobúdzať. Peťo je proste klasik.

Práca a jej esencie

Moja práca je viac koníček a radosť ako práca. Celý život ma bavilo zjednodušovať všetko čo sa dá a pomáhať ľudom okolo mňa byť štastnými. Podľa mňa môže byť človek šťastný v každom zamestnaní, len sa o neho treba starať a motivovať ho. Ďalej rád vymýšlam nové veci a tvorím. So všetkým týmto sa môžem realizovať v PrincipioMSD. Pre mňa to sú viac kamaráti ako kolegovia. Mám technické vzdelanie preto pomáham vo firme pri riešení rôznych problémov. Mojou úlohou je aby boli spokojní všetci, od zákazníka, cez obyvateľov firmy až po mňa. Ľudo zo mňa spravil Happy Makera.

Produktivita a ako hacknúť samého seba

Pravidlo číslo jedna. Práca nie je nikdy hotová. Sú len čiastkové úlohy, ktoré treba plniť. Keď si takto jednu veľkú prácu rozdelíme na veľa malých úloh, tak ich plnenie je jednoduchšie a človeka motivuje pocit, že niečo dokončil. Easy.

img_1069

Talk is cheap. Show me the code.
Ja nie som typický programátor, ja radšej tvorím. Čo však mám s každým programátorom spoločné je, že nemám rád nejasné zadania, zdĺhavú komunikáciu a manažérov, ktorí vôbec netušia ako sa programuje. To je to najhoršie čo môže byť, keď Vám človek káže, aby bol daný problém vyriešený za týždeň s tým, že ak to nezvládate, tak na to treba nasadiť viac ľudí. Túto situáciu najlepšie vysvetlí citát:

“Deväť žien nevynosí jedno dieťa za jeden mesiac”.

 

Peťo a jeho vynálezy

Kávu milujem a je neoddeliteľnou súčasťou rána takmer každého pracujúceho človeka. Aplikácia Kávovar vie s týmto ranným rituálom pomôcť. Prostredníctvom mobilu si nastavíte budík, kedy sa následne zapne kávovar už pred vašim zobudením a vaše ráno začína tým najkrajším – vôňou kávy. V kóderskom jazyku je to mikrokontrolér na ktorom beží program, pomocou ktorého sa ovláda relé. Komunikácia prebieha cez bluetooth a pripája sa k android zariadeniu. Mikrokontrolér kontroluje teplotu kanvice a pri bode varu vody sa relé (nie želé) následne vypne.

Mobile App Development Hackathon

Život mimo kódu
Každý programátor má po práci čas.  Ja si rád zacvičím. Vďaka Ľudovi sa môžem angažovať aj v stavbárskych prácach či práci s drevom. Taktiež rád čítam cudzojazyčnú literatúru, mám rád športy a cestujem. V skutočnosti mám toľko koníčkov, že na všetky nemám čas. Milujem život a na IT ma fascinuje možnosť interakcie s fyzickým svetom. Získavanie a spracovávanie dát či vytváranie zariadení, ktoré pomáhajú k zlepšeniu života, to je môj najväčší koníček/čas.

Odporúčanie na dobrú knihu a film

Ultimate gift ( 12 Podmienok k dedičstvu) – Jim Stovall

Umenie vojny – Sun Tzu